Eesti Köitekunstnike Ühendus kutsub Teid osalema rahvusvahelisel köitekunstinäitusel Scripta manent III "Maailma parim asi" Tallinnas Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis.

Näitus avatakse lastekaitsepäeval, 1. juunil 2005. aastal ja jääb lahti 2. oktoobrini.

Esinema on oodatud kõik kunstnikud, kes suhtlevad raamatu kui köite või kunstiobjektiga mistahes materjalis ja tehnikas. Kui tavapäraselt valitakse köitmiseks mõni klassikaline teos või tuntud kaasaegne autor, siis sedapuhku on tekstikogumi sisuks 7-15-aastaste eesti laste poolt kirjutatud muinaslood ja luuletused. Laste looming on ühelt poolt ehe ja vahetu, teisalt tundlik ja vastuvõtlik ühiskonna müra ja arvamuste suhtes. Sellisena pakub koguteos meile südamliku, ent ühtlasi ka markantse pildi tänapäeva Eesti elust.
Näituse tarvis on trükitud 300 numereeritud poognakomplekti. Muinasjuturaamatu nimi on "Maailma parim asi". Eesti- ja ingliskeelsed paralleeltekstid on trükitud paberile Svecia formaadis 32 x 22,5 cm.

Sooviavaldust näitusest osavõtuks ootame koos kunstniku isiklike andmetega Eesti Köitekunstnike Ühenduse esimehe Sirje Kriisa nimele hiljemalt 15. detsembriks 2004.a. aadressil:
Allika 2-54
76607 Keila
Harjumaa

Iga registreerunud ja osavõtumaksu tasunud kunstnik saab poognakomplekti kätte Rene Haljasmäelt TPÜ Akadeemilise Raamatukogu köitmise osakonnast aadressil Rävala pst 10, tel. 665 9441 või soovi korral posti teel.

Osavõtutasu sisaldab poognate ja näitusekataloogi maksumust. Tasuda saab pangaarvele:
MTÜ Eesti Köitekunstnike Ühendus
Hansapank, konto nr. 1120170592
Tasuda võib ka sularahas.

Köite või objekti suurus ei tohiks ületada mõõte 50 x 50 cm ega kaaluda üle 3 kg. Valmivale köitele on soovitav lisada illustratsioone.

Valmis eksponaadid koos lühikese loomingulise biograafia ja töö tehnilise kirjeldusega palume tuua või saata Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumisse hiljemalt 1. märtsiks 2005.a. aadressil:
Lai 17
10133 Tallinn
tel. 6411927

Žürii koguneb 20. aprillil 2005.a. ning valib välja 3 köidet, mille autoritele jagatakse võrdsed mitterahalised peaauhinnad. Žürii poolt äramärgitud tööd saavad ergutusauhinnad. Kõigile osavõtjaile antakse diplomid. Auhinnatud saab ka parima muinasjutu autor.
Žüriil on õigus välja jätta kunstiliselt ja tehniliselt mittevastavaid töid.

Näitusega kaasneb ka konverents EKA ruumes, ajakava ja esinejad täpsustamisel.

Näituse lõppedes saavad kunstnikud eksponaadid tagasi.

Näitust toetavad: Eesti Nahakunstnike Liit, Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Eesti Rahvusraamatukogu, TPÜ Akadeemiline Raamatukogu, OÜ Papyrus, MTÜ Hea Laps.

Organiseerimiskomitee aadress ja informatsioon:
Sirje Kriisa
Allika 2-54
76607 Keila
Harjumaa

Tel: 6780254
Mob. 5234400
Faks: 6307185
sirje.kriisa@scriptamanent.ee